Indeholder annonce- og reklamelinks
En robotplæneklipper klarer vedligeholdelsen af græsplænen, mens du slapper af i skyggen. Lyder det godt? Hvis du også er træt af det hårde arbejde med plæneklipperen, så bør du overveje at købe en robotplæneklipper – Tjek udvalget her og bestil direkte hos forhandleren.
AL-KO | Ambrogio | Bosch | Einhell | Gardena | Grouw | Husqvarna | Robomow | Segway Navimow | Stiga | Stihl | Texas | Worx | Andre mærker
Aktuelle tilbud på robotplæneklippere
Robotplæneklipper guide – Tjek de gode tips her
Læs den store gratis robotplæneklipper guide, og få svar på alle dine spørgsmål som f.eks. – Hvilken robotplæneklipper skal du vælge, hvordan virker den, og hvad koster en robotplæneklipper? Find svaret herunder på disse og mange flere spørgsmål.
Hvis du overvejer at købe en robotplæneklipper, er der flere ting, du skal være opmærksom på.
Som det første skal du kende din græsplænes størrelse, hvilket er en af de afgørende faktorer i valget af robotplæneklipper. Dernæst kan plænens udformning, havens bevoksning og flere andre elementer spille ind i valget.
Robotplæneklipper guide
Robotstøvsugere og robotplæneklippere har de seneste 10 – 15 år gjort deres indtog på markedet. Mange har allerede taget disse fantastiske hjælpemidler til sig, mens andre stadig er i overvejelsesfasen.
Begge robottyper kom i virkeligheden skidt fra start, og fik ry for at være ustabile og for at levere et dårligt resultat. De første modeller var dog heller ikke specielt effektive, men der er sket meget, siden de første robotter kom på markedet. I dag er både robotstøvsugere og robotplæneklippere højteknologiske produkter i god kvalitet og med yderst avancerede muligheder og funktioner.
Hvis du går med overvejelser om at købe en robot, så læs med i denne robotplæneklipper guide og få svar på dine spørgsmål. Allerførst får du et par af de største fordele ved at eje en robotklipper.
3 fordele ved en robotplæneklipper
Den absolut største fordel ved en robotplæneklipper er naturligvis, at du ikke længere skal bruge tid på at slå græsset selv. Robotklipperen klarer det hårde arbejde, så du blot skal nyde din nyklippede græsplæne.
Der er dog en del flere fordele ved robotplæneklippere:
- Flottere græsplæne – Hyppig glæsslåning giver en flottere plæne.
- Miljøvenlig – Robotplæneklipperen kører på el i stedet for benzin.
- Ingen larm – Robotten er meget støjsvag, og generer derfor ikke.
Når græsset bliver klippet ofte, opnår du en sundere, flottere og tættere græsplæne. Den hyppige klipning forhindrer ligeledes, at der ligger lange totter af afklippet græs på plænen. Ved kun at klippe nogle få millimeter ad gangen, falder de afklippede græsstykker ned, og giver naturlig næring til plænen. Din græsplæne fremstår altid flot og nyklippet, og du behøver ikke at få dårlig samvittighed, når der kommer uventede gæster.
En robotklipper kører på strøm, som den får fra et indbygget batteri. Dermed undgår du udstødningsgasser fra en benzinmotor, og du minimerer CO2 udslippet til glæde for miljøet. En benzindrevet græsslåmaskine forurener nemlig temmelig meget. Efter sigende udleder 1 times græsslåning med en motorplæneklipper den samme mængde CO2, som en bil der kører 50 km – det er da tankevækkende.
Hvis du ønsker at følge den grønne tankegang helt til dørs, så kan du oplade robotten ved hjælp af solceller, og dermed blive helt uafhængig af strøm fra kraftværker – mere om det senere.
Støjniveauet fra en robotplæneklipper er meget lavt, så her får du en ekstra gevinst i forhold til miljøet i haven. Robotten arbejder næsten lydløst, og generer derfor ikke sovende børn, naboer, dyr og ikke mindst dig selv.
De fleste robotplæneklippere har et støjniveau på mellem 50 – 65 dB, hvilket svarer til lyden fra stille baggrundsmusik eller en opvaskemaskine, der kører. Det betyder, at du godt kan høre robotten, men at støjniveauet er lavt, og ofte kører plæneklipperen i den anden ende af haven, og er derfor nærmest ikke til at høre.
Hvordan virker en robotplæneklipper?
En robotplæneklipper klipper græsset inden for et område, som du selv definerer. Ved at udlægge en tynd ledning – et afgrænsningskabel – fortæller du robotten, hvor den må køre – og i særdeleshed, hvor den ikke må køre. Ved hjælp af kablerne kan du sørge for, at plæneklipperen ikke kører hen over blomsterbede og ind i områder, hvor du ikke ønsker, den skal færdes.
Robotplæneklippere kører på batteri, som skal genoplades, når det er ved at løbe tør for strøm. Derfor skal du opsætte den medfølgende ladestation på et sted, hvor du har mulighed for at tilslutte den til en stikkontakt. Når batteriet er ved at være fladt, kører robotten automatisk tilbage til ladestationen, så den kan oplades på ny. For at kunne finde tilbage til stationen, skal der udlægges et såkaldt guidekabel, som fortæller robotten, hvilken vej den skal køre. Efter endt opladning fortsætter robotplæneklipperen, hvor den slap, og du har altid en flot og nyklippet græsplæne.
Alt efter hvor stor og hvor kompleks din have er, kan installationen af robot og kabler tage alt fra et par timer til en lille dags tid. Flere forhandlere tilbyder at klare opsætning og installation for dig, hvis du ikke selv gider bøvle med det.
Når først robotplæneklipperen er installeret, kan du begynde at bruge fritiden på mere spændende projekter, og du kan glemme alt om græsslåning.
Et godt tip er at placere ladestationen et skyggefuldt sted, for at beskytte robotplæneklipperen mod sol, når den ikke er i brug. Alternativt kan du købe et tag, der beskytte plæneklipperen, mens den holder stille.
Se mere om, hvordan en robotplæneklipper virker i denne artikel.
Hvilken robotplæneklipper skal jeg vælge?
For at kunne vælge den helt rigtige og bedste robotplæneklipper, skal du finde ud af, hvilket behov robotten skal opfylde. Hvis du tidligere har haft en robotplæneklipper, så har du sandsynligvis allerede fået en masse erfaringer. Hvis du er på udkig efter din første robotklipper, så skal du bl.a. tænke på:
- Plænens areal
- Havens udformning
- Brugervenlighed
- Pris
Hvor stort et areal skal klippes?
Det første, og vigtigste, spørgsmål du skal afklare er, hvor stort et areal robotplæneklipperen skal kunne klare. Når du har opmålt græsplænen (f.eks. på Google Earth), så tjek de enkelte modellers specifikationer, hvor du kan se hvilke plænestørrelser modellerne er beregnet til.
Ved meget store græsplæner kan klippebredde og driftstid også være vigtige faktorer.
Hvordan er haven udformet?
Ved almindelige åbne græsplæner, som de findes i de fleste villahaver, finder robotten rundt uden problemer. I ældre haver med tæt beplantning og smalle havegange eller andre forhindringer, kan det være en fordel, at robotten ikke er alt for bred.
Generelt er robotterne gode til at finde rundt, og hvis du er omhyggelig med opsætningen af afgrænsningskablet, er der sjældent problemer.
Hvis du vil undgå at plæneklipperen kører ind under buske og ind i blomsterbede, kan du opsætte ekstra afgrænsningskabler rundt om disse steder.
Få 7 gode råd til at indrette haven bedst muligt til en robotplæneklipper.
Robottens brugervenlighed
Robotplæneklippere findes i mange modeller, og med mere eller mindre avancerede funktioner. Du kan finde modeller der kun skal startes, og derefter nærmest passer sig selv, og modeller med mere forfinede og raffinerede indstillingsmuligheder.
I forhold til antallet af funktioner, er det i høj grad din personlige interesse, der spiller ind. Hvis du ikke ønsker at bruge tid på indstillingerne, så gå efter en simpel model uden for mange funktioner. Det er som udgangspunkt modellerne i den billige ende af skalaen, der har de mest enkle indstillingsmuligheder.
Hvis du synes det er superspændende at “nørde” med de avancerede indstillinger, så gå efter en model mange indstillingsmuligheder. Her finder du bl.a. mulighed for at styre robotten fra din smartphone, skemalægning af græsklipningen og meget mere.
Robottens pris
For de fleste mennesker har robotplæneklipperens priser naturligvis en stor betydning.
Heldigvis findes der robotplæneklippere i mange forskellige prisklasser. En billig robotplæneklipper koster ikke mere end en almindelig benzindrevet plæneklipper, mens de dyre modeller nemt kan koste adskillige tusinde kroner.
Anbefalingen er, at du først ser på behovet, og derefter leder efter en model i det prisleje, du har i tankerne. Hvis du køber en robotplæneklipper, der ikke er gearet til din græsplænes størrelse, vil resultatet ikke blive tilfredsstillende, og du vil ikke blive glad for din investering.
Behovet for ekstra funktioner vokser ofte, når du kommer i gang med af bruge maskinen, og så er det ærgerligt, hvis du har købt en forkert model. Hvis du er i tvivl, så gå efter en model der er nummeret større og mere avanceret , end den du ellers har kigget på.
Hvis du har spørgsmål, som du mangler afklaring på, så kontakt den webshop eller de leverandører, som forhandler den pågældende plæneklipper. Her vil du kunne få svar på alle dine spørgsmål, og ved at bestille robotten online, vil du ofte kunne spare mange penge.
Hvad koster en robotplæneklipper?
Vi har allerede været lidt inde på, hvad en robotplæneklipper koster. Prisen hænger sammen med din plænes størrelse – jo større areal der skal dækkes, desto kraftigere robot har du behov for.
Et andet prismæssigt aspekt er behovet for funktionalitet. En meget avanceret plæneklipper er (naturligvis) dyrere end en mere simpel model.
Du kan med fordel holde øje med tilbud og udsalg, hvor der ofte kan spares mange penge. Se Robotland.dk’s tilbudsside her, og spar penge på dit køb.
Beskyt robotten med en garage
Du kan beskytte din robotplæneklipper med en garage eller et lille tag, der er placeret over ladestationen. Sol og regn kan være hårdt for plæneklipperen, og du kan forlænge robottens levetid ved at beskytte den bedst muligt, når den ikke er i brug.
Der findes flere former for garager i handlen, enten garager som passer til den specifikke robotplæneklipper, eller standard garager der passer til et bredt udvalg af robotter. Hvis du er lidt fiks på fingrene, kan du selvfølgelig også bygge din egen garage i dit helt personlige design.
Som en lille sidegevinst, kan du få garager med solceller, som oplader robotten, mens den holder stille.
Oplad robotten ved hjælp af solceller
Du kan oplade din robotplæneklipper med solceller. Dermed sparer du penge på strøm, og din græsslåning bliver 100% miljøvenlig.
Solcellerne er placeret ved ladestationen, og kan f.eks. være indbygget i et tag over stationen, der samtidig er med til at beskytte robotten mod vind og vejr, mens den lader op.
Ved at benytte solen til at oplade robotplæneklipperen, slipper du helt for at trække ledninger til installationen. Det vil ligeledes gøre det lettere at benytte plæneklipperen på steder, hvor det kan være besværligt at trække strøm – f.eks. ved fritidshuse, store grundarealer og lignende steder.
Den grønne tankegang stormer frem hos mange danskere, og her har du mulighed for at gøre en lille indsats i kampen mod CO2 udslippet.
Hvis du vil læse mere om solcelleopladning, så tjek denne artikel på Idenyt.dk
Vedligeholdelse af robotplæneklipper
En robotplæneklipper kræver ikke meget vedligeholdelse. Det er dog vigtigt, at du sørger for, at robottens knive bliver udskiftet, efterhånden som de slides. Hvor ofte knivene skal udskiftes, afhænger af din specifikke model, og det letteste er at følge robotplæneklipperens vejledning eller manual.
En gang imellem kan du vaske gammelt snavs af plæneklipperen, og sørge for at der ikke sidder jord på hjulene. Beskidte hjul kan resultere i, at hjulene ikke kan få ordentligt fat i underlaget, og derfor “fedter” rundt.
Se hvordan du forårsklargør robotplæneklipperen her, så du får den flotteste klipning.
Hvem køber en plæneklipper robot?
Mange danskere har taget robotplæneklipperen til sig, og nyder godt af de mange fordele den giver.
Af en eller anden årsag, er det specielt jyderne der søger efter oplysninger om robotstøvsugere på Google. Sjællænderne søger kun halvt så meget, mens Københavnerne, meget naturligt, ligger i bunden.
De personer der søger mest information om robotplæneklippere befinder sig i aldersgruppen over 50 år. Faktisk er 65+ den gruppe af danskere, der søger mest information om robotterne på nettet.
Op til 50 års alderen er det primært mænd der fortager søgningerne, mens gruppen på 55 – 64 år er nogenlunde ligeligt fordelt blandt kønnene. I gruppen over 65 år er det kvinderne, der foretager langt de fleste søgninger på ordet “Robotplæneklipper”.
Underligt nok ser søgningerne på “Robotstøvsuger” nærmest modsat ud. Her er det primært den yngre del af befolkningen, der viser interesse.
Et sidste tip til din robotplæneklipper
Inden du slipper denne robotplæneklipper guide, får du et sidste tips med på vejen
Sluk robotplæneklipperen i tørkeperioder
I perioder med tørke er det vigtigt, at du undlader at slå græs. Under længere tørkeperioder vil robotten slide unødigt på græsset, hvilket kan resultere i, at græsset går ud.
Derfor er det altid en god idé at slukke robotten i de varmeste perioder, hvor græsset alligevel ikke gror særlig meget.
Find de gode robotplæneklipper tilbud
Hvis du ikke allerede har tjekket de gode tilbud, der er samlet her på Robotland.dk, så hop ind og bestil din robotplæneklipper nu.
Vi viser dig et af Danmarks største udvalg i robotstøvsugere og robotplæneklippere og flere test, beskrivelse af funktioner og meget mere.
AL-KO | Ambrogio | Bosch | Gardena | Robomow | Worx | Andre mærker