Søg
Close this search box.

Forårsklargøring af robotplæneklipper

Forårsklargøring af robotplæneklipper og ladestation bør være en fast del af din rutine. Når temperaturen stiger, og haven så småt begynder at vågne op, er det tid til at finde robotplæneklipperen frem, og gøre den klar til at køre sæsonen igennem. Hvis du har fulgt anvisningerne for vinterklargøring, bør der ikke være de store opgaver nu, men der er alligevel et par småting der skal kontrolleres.

Artiklen indeholder reklame- og annoncelinks

Der er ikke noget så dejligt som at finde robotplæneklipperen frem på en frisk forårsdag, hvor solen bager, og du kan fornemme at haven er begyndt at røre på sig.

De højere temperaturer betyder at græsset igen begynder at gro, og derfor skal du være klar med robotplæneklipperen, så den kan yde sit bedste i endnu en sæson.

Er robotten pæn og ren?

Hvis du ikke nåede at rengøre robotten i efteråret, så er det et godt tidspunkt at få den shinet op. Fjern alt indtørret græs og jord fra maskinen, og vask den med en blød børste og lidt lunkent vand.

Prøv at gøre det til en vane at vaske robotten nogle gange i løbet af sommeren, så det indtørrende snavs ikke skader overfladen.

Husk altid at fjerne batteriet, når du arbejder med robotten, så den ikke starter utilsigtet op.

Er robotplæneklipperens knive i orden?

For at græsset kan blive klippet ordentligt, kræver det at robottens knive er skarpe og uden hakker og skader. Levetiden for et sæt knive varierer alt efter brug og fabrikat, og ikke mindst plænens beskaffenhed. Hvis der er mange rødder, sten eller andet der kan skade knivene, vil levetiden blive reduceret.

Som udgangspunkt skal du regne med at skifte klinger et par gange i løbet af en sæson. når klingerne bliver sløve, vil de slå græsset over i stedet for at klippe, hvilket vil resultere i, at toppen af græsset for et gulligt og vissent udseende. Nye knive til robotplæneklipperen er heldigvis ikke så dyre, så skift dem jævnligt.

Er der nye softwareopdateringer?

De fleste robotplæneklippere er forbundet til internettet, hvilket giver mulighed for at opdatere robottens firmware. Producenterne af robotplæneklippere udvikler konstant på produkterne, for at sikre en stabil drift, og et godt klipperesultat.

Derfor kommer der med jævne mellemrum opdateringer til robotten, som du med fordel kan indlæse, og få glæde af de seneste features og funktioner. Hvis din robot kan styres vis en smartphone app, kan du sandsynligvis opdatere derigennem, og eller sker det via robottens betjeningspanel.

Tjek ladestation og afgrænsningskabel

Tjek at ladestation og afgrænsningskabel ikke har taget skade i vinterens løb. Afgrænsningskablet kan være blevet beskadiget af havearbejde eller tidligere reparationer kan have taget skade af vinterens sne og fugt.

Hvis kabler er beskadiget, skal skaden lokaliseres og repareres. Heldigvis er det forholdsvis let at reparere et skadet kabel, så robotten igen kan optage arbejdet.

Ladestationen kan med fordel kontrolleres for skader. Det kan være en fordel at fjerne langt græs og ukrudt omkring ladestationen, så planter og grene ikke beskadiger installationen.

Ryd op på græsplænen

Gå en runde på plænen og fjern grene og andre større genstande, der er faldet ned på græsset i vinterens løb.

Når alt ovenstående er kontrolleret, er din forårsklargøring af robotplæneklipper og ladestation i orden, og du er du klar til at nyde endnu en sæson, hvor robotplæneklipperen klarer det besværlige og tidskrævende arbejde for dig.

Skal robotplæneklipperen udskiftes?

Hvis du er på jagt efter en ny robotplæneklipper, så tjek vores mange tilbud på Robotland.dk.