Bedste robotstøvsuger – Stor købeguide

7. november 2016 By Robotland

Når du står overfor spørgsmålet – Hvilken er den bedste robotstøvsuger? – så er der flere overvejelser du skal gøre dig, i forhold til de funktioner du ønsker dig, og hvilken pris du er indstillet på at betale. I takt med at robotstøvsugerne er blevet mere effektive og mere støjsvage end tidligere, er populariteten steget, og mange mennesker vil slet ikke undvære deres robotstøvsuger.

Artiklen indeholder reklame- og annoncelinks

Meget få moderne rengøringshjælpemidler, har fået så megen opmærksomhed som robotstøvsugeren. Den er både blevet rost til skyerne, men har også fået massiv kritik, når kommunerne udskiftede hjemmehjælpen med en robot.

Det mange af os fortravlede mennesker leder efter, er noget der kan spare os tid i hverdagen, så vi kan bruge vores sparsomme fritid på andre og mere spændende gøremål, end støvsugning.

Alle er enige om, at en robotstøvsuger er let at bruge. Så længe du sørger for at der er strøm på robotten og den bliver tømt en gang i mellem, så kan du glemme alt om den – men hvilken model er den bedste robotstøvsuger til din bolig, og er en robotstøvsuger overhovedet god nok til at kunne erstatte din gamle støvsuger?

Bosch | Cecotec | Cleanmate | Ecovacs | Electrolux | Eufy | iRobot | Neato | Severin | Vileda | Vorwerk | Xiaomi

Øvrige mærker

Hvilken robotstøvsuger skal jeg vælge?

I denne købeguide har jeg samlet en masse viden om robotstøvsugere. Guiden vil hjælpe dig med at finde den bedste robotstøvsuger til dit behov, og du får en masse gode råd, som vil gøre dit valg af robotstøvsuger lettere.

Blandt andet kan du blive klogere på en robotstøvsugers funktioner, og på de ord og termer der bruges i forbindelse med robotstøvsugere.

Robotland.dk har udvalgt disse robotstøvsugere til dig

Robotstøvsugerne er ikke listet efter funktioner eller ydeevne, men i de grå bokse, kan du hurtigt få et overblik over robottens funktioner.

Cecotec Conga 7090

Cecotec Conga 7090 er en spansk designet robotstøvsuger, der har alle de funktioner, du kan ønske dig. Robotstøvsugeren kortlægger boligen, så du kan vælge hvor og hvornår, der skal støvsuges. Der er 10 indbyggede programmer, hvor du bl.a. kan vælge moppefunktion, så gulvene bliver kørt over med en fugtig klud.

Robotstøvsugeren opdager automatisk ting på gulvet, og kører uden om sovende kæledyr, legetøj og møbler. Alle funktioner styres via en app på din smartphone, så du altid kan starte og stoppe rengøringen.

Køretid: 240 min.
Sugestyrke: 10000Pa
App: Ja
Lydniveau: 64 dB
Højde: 97 mm
Moppefunktion: Ja

Ecovacs Deebot N8 Pro+

Ecovacs Deebot N8 Pro+ er en robotstøvsuger, der støvsuger og mopper gulvet i samme arbejdsgang. Første gang robottens sættes i gang, kortlægger den boligen, så du fremover kan vælge, hvilke rum eller områder, der skal støvsuges. Der er indbygget TrueDetect, der gør robotten i stand til er registrere forhindringer i rummene.

Moppefunktion og tæpperegistrering giver en bedre og mere effektiv rengøring. Når robotstøvsugeren kører på tæpper skruer den automatisk op for sugestyrken, og sørger samtidig for, at moppefunktionen deaktiveres.

Køretid: 110 min.
Sugestyrke: 2600 Pa
App: Ja
Lydniveau: 67 dB
Højde: 93 mm
Moppefunktion: Ja

Eufy Robovac G10 Hybrid

Hvis du er på jagt efter en prisbillig robotstøvsuger, så er Eufy et godt bud. Her har Robotland.dk valgt at præsentere dig for model G10 Hybrid, der på trods af prisen har gode egenskaber bl.a indbygget moppefunktion, avanceret navigationsteknologi for hurtigere rengøring og stemmestyring via Alexa eller Google Assistant.

Eufy Robovac G10 Hybrid udmærker sig bl.a. ved en lav højde, der kan køre under de fleste møbler, et lydniveau på kun 55 dB. Du får indbygget moppesystem og styring med EufyHome-appen.

Køretid: 100 min.
Sugestyrke: 2000 Pa
App: Ja
Lydniveau: 55 dB
Højde: 72 mm
Moppefunktion: Ja

iRobot Roomba i3

En af de mest kendte producenter af robotstøvsugere er uden tvivl iRobot, der har været med fra starten. iRobot programmet er ganske stort, og her er en robotstøvsuger der rent prismæssigt ligger omkring middel. Roomba i3 har alle de moderne funktioner, du kan ønske dig, dog ikke moppefuktion.

Du får mulighed for punktrengøring og sensorer der registrer snavs på gulvet, Home-app på dansk, og Recharge & Resume, der gør Roomba i3 i stand til at oplade og derefter fortsætte af sig selv.

Køretid: 75 min.
Sugestyrke: Ikke oplyst
App: Ja
Lydniveau: Ikke oplyst
Højde: 92,5 mm
Moppefunktion: Nej

Xiaomi Roborock S6

Xiaomi er en anden af de helt store producenter af robotstøvsugere, og i øvrigt også mange andre elektronikprodukter. Roborock S6 støvsuger og mopper dine gulve hver for sig eller i samme arbejdsgang – du bestemmer.

Robotstøvsugeren har intelligent navigationssystem, så den hurtigere kan støvsuge hele huset, uden at køre 2 gange det samme sted. Der er indbygget punktrengøring til særligt snavsede områder, og du får timer- og kalenderfunktion til planlægning af rengøringen.

Køretid: 180 min.
Sugestyrke: 2000 Pa
App: Ja
Lydniveau: 58 dB
Højde: 97 mm
Moppefunktion: Ja

Er en robotstøvsuger god nok?

Er en robotstøvsuger god nok, og er den overhovedet pengene værd? Der ligger en del test af robotstøvsugere på nettet. (bl.a. denne test fra Forbrugerrådet Tænk). Stort set alle de tests jeg har læst viser, at nogle hjem egner sig godt til robotstøvsugere, mens de i andre hjem, stort set vil være ubrugelige. Det er derfor afgørende, at du forholder dig til tre af de vigtigste faktorer, der indikerer om dit hjem egner sig til robotstøvsugning – Nemlig din gulvbelægning, din boligindretning og dine generelle krav til rengøring.

Robotstøvsugere har svært ved at manøvrere på langhårede tæpper, mens almindelige korte tæpper og hårde gulve som f.eks. træ og klinker støvsuges uden problemer.

Rum med store gulvflader, hvor robotten kan køre frit, egner sig bedre, end små rum med mange møbler.

Hvis du har brug for, at dit hjem bliver klinisk rengjort hver dag, så er en robot nok heller ikke noget for dig. Ønsker du derimod en lettere daglig støvsugning, så de store flader ser pæne og rene ud, men hvor du en gang i mellem selv skal fjerne støv på panelerne og under de tunge gardiner, så er en robot perfekt.

Hvordan vælger jeg den bedste robotstøvsuger? Disse ting skal du tage med i overvejelserne, når du skal vælge den rigtige robotstøvsuger.

Fordele ved en robotstøvsuger

  • Automatisk støvsugning giver mere tid til andre ting
  • Støvsuger når du ikke er hjemme (støj generer ikke)
  • Jævnlig støvsugning giver bedre indeklima
  • Robotstøvsugeres elforbrug er typisk lavere end en traditionel støvsuger
  • Perfekt til husdyr der fælder

Ulemper ved en robotstøvsuger

  • Tidlige modeller fik dårligt ry pga. ringe ydelse
  • Kan have problemer med langhårede tæpper og tæt møblerede rum
  • Du er sandsynligvis nødt til også at have en almindelig støvsuger
  • Pris

Robotstøvsugerens funktioner

Her er en liste med de mest almindelig funktioner, du skal forholde dig til ved valg af den bedste robotstøvsuger til dine ønsker. Funktionerne varierer alt efter fabrikat og model, og betegnelserne kan også være forskellige, men er i hovedtræk ens.

Nogle af de mere avancerede funktioner findes kun på de dyre modeller, og her skal du igen vurdere dit behov.

Automatisk opladning

Støvsugeren kører selv tilbage i ladestationen, når den skal oplades, og fortsætter efter endt opladning. Denne funktion findes på de fleste robotstøvsugere. På nogle modeller i den billige ende af prisskalaen, skal du selv sørge for at sætte støvsugeren i stikkontakten.

HEPA filter (High Efficiency Particulate Air)

Allergi filter der fanger de helt små partikler som pollen og husstøvmider, og modvirker at partiklerne spredes for meget i boligen ved støvsugning. HEPA filte findes med forskellige filterringsniveauer og anbefales især hvis nogen i husstanden lider af allergi eller astma.

Navigation

De billigste modeller kører tilfældigt rundt, og kommer med tiden alle steder i rummet. Andre modeller kører intelligent, og kan derfor støvsuge rummet hurtigere. Nogle modeller kan selv “se” hvor på gulvet der er særligt snavset (støv, hår fra kæledyr osv.) og støvsuger disse steder ekstra grundigt.

Robotstøvsuger app til smartphones

Nogle robotstøvsugere kan programmeres og styres fra en app. Robotstøvsugeren tilsluttes dit trådløse Wi-Fi netværk, så du kan starte og stoppe støvsugningen, også når du ikke er hjemme.

Støjniveau

Egentlig ikke en funktion, men alligevel vigtig når du skal beslutte dig for den rigtige model. Robotstøvsugere larmer generelt meget mindre end en traditionel støvsuger, men hvis du er hjemme når robotten suser rundt, kan du med fordel vælge en støjsvag model.

Timer

Indbygget timer der kan indstilles til at starte støvsugningen på bestemte tidspunkter. F.eks. når du er på arbejde.

Trappesensor

En trappesensor får robotten til at stoppe når den nærmer sig en trappe eller et trin, for at undgå at robotten falder ned ad trappen og går i stykker.

Tæppeboost

Øger automatisk sugestyrken på gulvtæpper, hvor det er sværere at suge snavs op

Virtuel væg

En lille boks der udsender et signal, som robotten ikke kører forbi. Bruges hvis du vil forhindre robotten i at køre ind i et rum, eller holde robotten fra kostbare genstande. Mange robotstøvsugere har også denne funktion indbygget i den medfølgende app.

Robotstøvsugere og alarmer

Går min tyverialarm i gang, når støvsugeren kører rundt i huset? Langt de fleste alarmsensorer fungerer med registrering af en kombination af bevægelse og varme. Det betyder at robotten i de fleste tilfælde kan køre, uden at sætte alarmen i gang.

Hvis din alarm alligevel går i gang, kan du til de fleste alarmsystemer få en kæledyrssensor, som ikke registrerer mindre dyr og robotstøvsugere. Hvis du er i tvivl, kan du altid teste alarmen ved at starte støvsugningen, mens du venter udenfor. Går alarmen i gang, så kontakt alarmselskabet og forhør dig om mulighederne.

Er en robotstøvsuger godt for allergi

Meget tyder på at en robotstøvsuger vil være en god investering, hvis nogen i husstanden lider af støvallergi. En robotstøvsuger sørger for at gulvet hele tiden er fri for støv, og et HEPA filter sørger for, at opsamlet støv ikke bliver hvirvlet rundt i boligen under støvsugningen.

Som allergiker er det bedst hvis man helt kan undgå, at være til stede ved støvsugningen, og her har robotstøvsugeren virkelig sin berettigelse. Hvis robotten støvsuger når boligen er tom, vil det støv der trods alt altid spredes når støvsugeren kører, ikke genere allergiplagede personer.

Bedste robotstøvsuger – Se priser og tilbud her

Jeg håber denne guide gør dig i stand til at vælge den bedste robotstøvsuger til dine ønsker og krav., og at du er kommet videre med dine overvejelser om køb.

Klik her og gå direkte til oversigten med priser og gode tilbud på robotstøvsugere.

Hvis du vil læse mere om de enkelte modellers funktioner, så gå tilbage til forsiden og klik ind på den model du er interesseret i.

Se alle artikler om robotstøvsugere