Hvad er et HEPA filter

Hvad er et HEPA filter

16. juli 2019 By Robotland

Hvad er et HEPA filter? Hvis du er på udkig efter en ny støvsuger, så er du uden tvivl stødt på begrebet HEPA filter.

Når en støvsuger suger luft ind, skal luften naturligvis også ud af maskinen igen. Mange støvsugere, både robotstøvsugere og traditionelle støvsugere, er udstyret med et filter der sikrer at støvpartikler holdes inde i støvsugeren, og ikke spredes i boligen.

Vi vil gerne have at den luft der kommer ud af støvsugeren, er så ren som overhovedet muligt. Specielt allergikere kan have glæde af et effektivt filter, der holder på selv de små støvpartikler.

Hvad er et HEPA filter

Et HEPA filter (High Efficiency Particulate Air) er et særligt effektivt filter, der kan fange selv de mindste pollen- og støvpartikler. Derved sikres det at spredningen i boligen er minimal, og er med til at sikre et sundere indeklima.

Vi vil alle gerne have den bedste støvsugning, men som nævnt bør især personer med allergiproblemer, vælge en støvsuger med et HEPA filter. HEPA filteret er det mest effektive filter på markedet, og med de originale HEPA filtre er du sikker på at kravene overholdes.

Selvom du ikke lider af astma eller allergi, kan de fine støvpartikler virke generende og resultere i hoste og tør hals. Derfor er det altid tilrådeligt at vælge en støvsuger med et effektivt filter.

Udskiftning af HEPA filtre

Et støvsugerfilter skal jævnligt udskiftes. Alt efter hvor meget du bruger din støvsuger, anbefales det at skifte filter ca. 3-4 gange om året.

Du kan eventuelt foretage udskiftningen udendørs, så du undgår at støv fra filteret spredes indendørs.

Du kan købe nye filtre hos Roboteksperten

Se alle artikler om robotstøvsugere

Robotstøvsuger tilbud

Se alle robotstøvsugere