Hvad er et HEPA-filter

16. juli 2019 By Robotland

Hvad er et HEPA-filter? Hvis du er på udkig efter en ny støvsuger, så er du uden tvivl stødt på begrebet HEPA-filter.

Artiklen indeholder reklame- og annoncelinks

Når en støvsuger suger luft ind, skal luften naturligvis også ud af maskinen igen. Alle støvsugere, både robotstøvsugere og traditionelle støvsugere, er udstyret med et filter, der sikrer at støvpartikler holdes inde i støvsugeren og ikke spredes i boligen.

Vi vil gerne have, at den luft der kommer ud af støvsugeren, er så ren som overhovedet muligt. Specielt allergikere kan have glæde af et effektivt filter, der holder på selv de mindste støvpartikler og allergener.

Hvad er et HEPA-filter

Et HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air filter) er et særligt effektivt filter, der kan fange selv de mindste støvpartikler, og samtidig fungerer som effektivt pollenfilter. Derved sikres det, at spredningen i boligen er minimal, og er med til at sikre et sundere indeklima.

Vi vil alle gerne have den bedste støvsugning, men som nævnt bør især personer med allergiproblemer, vælge en støvsuger med et effektivt filter, og det kunne meget vel være et HEPA-filter. HEPA-filteret er det mest effektive filter på markedet og med de originale HEPA-filtre, er du sikker på at kravene til filtrering overholdes.

Selvom du ikke lider af astma eller allergi, kan de fine støvpartikler virke generende og resultere i hoste og tør hals. Derfor er det altid tilrådeligt at vælge en støvsuger med et effektivt filter.

Udskiftning af HEPA filtre

Et støvsugerfilter skal jævnligt udskiftes. Alt efter hvor meget du bruger din støvsuger, anbefales det at skifte filter ca. 3-4 gange om året.

Du kan eventuelt foretage udskiftningen udendørs, så du undgår at støv fra filteret spredes indendørs.

Du kan købe nye filtre hos Roboteksperten

Se alle artikler om robotstøvsugere

Robotstøvsugere med HEPA-filter

Herunder ser du nogle eksempler på robotstøvsugere med indbygget HEPA-filter. Som du kan se på priserne, behøver en støvsuger med HEPA-filter ikke at være dyrere end andre støvsugere, og du kan derfor få glæde af den effektive filtrering uden ekstra omkostninger.