Skab et bedre indeklima med en robotstøvsuger

8. januar 2018 By Robotland

En robotstøvsuger kan hjælpe dig med at opnå et bedre indeklima. Robotstøvsugeren har den store fordel, at den kan arbejde, når du ikke er hjemme. Det bevirker at du ikke bliver generet af støjen, og støvsugeren kan køre oftere end ved almindelig støvsugning.

Artiklen indeholder reklame- og annoncelinks

Det vigtigste er dog, at de partikler der uvilkårligt vil blive hvirvlet op under rengøringen, ikke generer personer i boligen.

Skab et bedre indeklima med en moderne robotstøvsuger

Mange tidligere modeller af robotstøvsugere har haft ry for, at sprede støv og skidt mere end de sugede op.

Moderne robotstøvsugere har meget større sugeevne end tidligere modeller, og de fleste robotter har filtre, der kan holde selv de mindste støvpartikler inde i maskinen.

Støvsugerrobotternes navigationssystemer er ligeledes forbedret. Ved hjælp af de avancerede navigationssystemer, sørger robotstøvsugeren for, at alle områder i rummet bliver støvsuget. Systemet sørger også for at robotten kan registrere særlig snavsede områder, og sørge for ekstra støvsugning, hvor det er nødvendigt.

Start robotstøvsugeren når du ikke er hjemme

By Employee of US Government [Public domain], via Wikimedia Commons
Husstøvmide – Bedre indeklima

Hvad enten du bruger en almindelig støvsuger eller en robotstøvsuger, kan det ikke undgås, at der hvirvles støv op omkring støvsugeren. Støvet kan være meget generende for allergikere, og på årstider hvor der er pollen i luften, vil det også kunne genere personer med pollenallergi.

Selve støvsugningen har derfor altid været forbundet med gener for allergikere, og det anbefales, at man lufter ud både under og efter støvsugningen, for at fjerne det ophvirvlede støv og pollen.

En robotstøvsuger har den fordel, at den kan støvsuge når huset er tomt, og der ikke er nogen der generes under støvsugningen. Alternativt kan du forlade rummet, mens robotten kører.

Ejere af en robotstøvsuger, vil typisk støvsuge oftere, end de ville gøre med en traditionel støvsuger. Hyppigere støvsugning vil også være med til at skabe et sundere og bedre indeklima.

En anden fordel er naturligvis at støvsugning foregår, når man ikke er hjemme, og derved sparer meget tid for travle familier.

Støvsuger efter et tidsskema

De mere avancerede modeller har skemafunktioner. Her indtaster du, på hvilke tidspunkter du ønsker, at støvsugningen skal foretages. Nogle modeller kan tilmed startes via en app på en telefon eller en tablet. Det kan eksempelvis være en stor fordel at kunne starte rengøringen inden du kommer hjem fra ferie.

Hvis din robot ikke har de avancerede skemafunktioner, så starter du den bare som det sidste, inden du forlader hjemmet.

De fleste robotter sørger selv for at køre tilbage til ladestationen, når de er ved at løbe tør for strøm. Enkelte modeller genoptager selv støvsugningen efter endt opladning.

Hvad er et HEPA filter

Et HEPA filter (High Efficiency Particulate Air) er et særligt effektivt filter, der kan fange selv de mindste pollen og støvpartikler. Derved sikres det at spredningen i boligen er minimal og du får et bedre indeklima.

Vi vil alle gerne have den bedste støvsugning, men særligt allergikere bør vælge en robotstøvsuger med HEPA filter. HEPA filteret er det mest effektive filter på markedet, og med de originale HEPA filtre er du sikker på at kravene overholdes.

Det anbefales at skifte filter i støvsugeren 3-4 gange om året, alt efter hvor meget støvsugeren kører.

Hvilken robotstøvsuger skal jeg vælge

Jeg vil anbefale at du læser artiklen Hvilken robotstøvsuger skal jeg vælge. Artiklen beskriver robotstøvsugernes funktioner, og gør det lettere for dig at vælge den rigtige model.

Du kan også klikke her og se den store pristabel, der giver et godt overblik over de billigste priser, hos nogle af de største webshops.

Se alle artikler om robotstøvsugere