Søg
Close this search box.

Skab et bedre indeklima med en robotstøvsuger

En robotstøvsuger kan hjælpe dig med at skabe et bedre indeklima. Robotstøvsugeren har den store fordel, at den kan arbejde, når du ikke er hjemme, så du ikke generes af ophvirvlet støv og pollen.

Når robotten gør rent, når huset er tomt, får du yderligere den fordel, at du ikke bliver generet af støj, og støvsugeren kan køre oftere end ved almindelig støvsugning – Hyppigere støvsugning giver et renere og bedre indeklima overalt i hjemmet.

Artiklen indeholder reklame- og annoncelinks

Skab et bedre indeklima med en moderne robotstøvsuger

Mange tidligere modeller af robotstøvsugere har haft ry for, at sprede mere støv og skidt, end de sugede op. Teknologien har udviklet sig med lynets hast, og i dag får du langt bedre rengøring og gulvvask end tidligere.

Moderne robotstøvsugere har langt højere sugeevne end tidligere modeller, og alle robotter har effektive filtre, der kan holde selv de mindste støvpartikler inde i maskinen.

Støvsugerrobotternes navigationssystemer er ligeledes forbedret. Ved hjælp af de avancerede navigationssystemer, sørger robotstøvsugeren for, at alle områder i rummet bliver støvsuget. Systemet sørger også for, at robotten kan registrere særlig snavsede områder, og sørge for ekstra støvsugning, hvor det er nødvendigt.

Start robotstøvsugeren når du ikke er hjemme

Hvad enten du bruger en almindelig støvsuger eller en robotstøvsuger, kan det ikke undgås, at der hvirvles støv op omkring støvsugeren. Støvet kan være meget generende for allergikere, og på årstider hvor der er pollen i luften, vil det også kunne genere personer med pollenallergi.

Selve støvsugningen har derfor altid været forbundet med gener for allergikere, og det anbefales, at man lufter ud både under og efter støvsugningen, for at fjerne det ophvirvlede støv og pollen.

En robotstøvsuger har den fordel, at den kan støvsuge når huset er tomt, og der ikke er nogen der generes under støvsugningen. Hvis du er hjemme under rengøringen, kan som alternativ du forlade rummet, mens robotten kører.

Ejere af en robotstøvsuger vil typisk støvsuge oftere, end de ville gøre med en traditionel støvsuger. Hyppigere støvsugning vil også være med til at skabe et sundere og bedre indeklima.

En anden fordel er naturligvis at støvsugning foregår, når man ikke er hjemme, og derved sparer meget tid for travle familier.

Støvsuger efter et tidsskema

Langt de fleste modeller har avancerede planlægnings- og skemafunktioner. Her indtaster du, på hvilke tidspunkter du ønsker, at støvsugningen skal foretages. Nogle modeller kan tilmed startes via en app på en telefon eller en tablet. Det kan eksempelvis være en stor fordel, at kunne starte rengøringen inden du kommer hjem fra ferie.

Hvis din robot ikke har de avancerede skemafunktioner, så starter du den bare som det sidste, inden du forlader hjemmet.

De fleste robotter sørger selv for at køre tilbage til ladestationen, når de er ved at løbe tør for strøm. Nogle modeller genoptager selv støvsugningen efter endt opladning.

Hvad er et HEPA filter?

Et HEPA filter (High Efficiency Particulate Air) er et særligt effektivt filter, der kan fange selv de mindste pollen og støvpartikler. Derved sikres det at spredningen i boligen er minimal og du får et bedre indeklima.

Vi vil alle gerne have den bedste støvsugning, men særligt allergikere bør vælge en robotstøvsuger med HEPA filter. HEPA filteret er det mest effektive filter på markedet, og med de originale HEPA filtre er du sikker på, at kravene overholdes.

Det anbefales at skifte filter i støvsugeren 3-4 gange om året, alt efter hvor meget støvsugeren kører. Læs eventuelt artiklen fra Tænk omkring anbefaling af HEPA filtre i støvsugere.

Hvilken robotstøvsuger skal du vælge?

Jeg vil anbefale, at du læser artiklen Hvilken robotstøvsuger skal jeg vælge. Artiklen beskriver robotstøvsugernes funktioner, og gør det lettere for dig at vælge den rigtige model.

Du kan også klikke her og se den store pristabel, der giver et godt overblik over de billigste priser, hos nogle af de største webshops.