Søg
Close this search box.

Test af Xiaomi Mop 2 Pro+ robotstøvsuger – Er den pengene værd?

Jeg har brugt Xiaomi Robot Mop 2 Pro+ robotstøvsuger i ca. 6 måneder, og i denne artikel vil jeg beskrive mine oplevelser med produktet. Jeg vil komme ind på emner som funktioner, brugervenlighed, kvalitet og selvfølgelig evnen til at støvsuge gulve og tæpper.

Xiaomi er en kendt kinesisk producent af elektroniske og mekaniske produkter, og har bl.a. et bredt udvalg af robotstøvsugere. Selvom det måske ikke lige er denne specifikke Xiaomi model, du har i tankerne, så læs med alligevel, da mange funktioner går igen på de øvrige modeller.

Artiklen indeholder annonce- og reklamelinks

Xiaomi robotstøvsuger – Mi Mop 2 Pro+

Mi Mop 2 Pro+ har et elegant design i sort eller hvid, og robotten har alle de funktioner, du kan forvente af en moderne poseløs robotstøvsuger:

  • 180 minutters driftstid (5200 mAh batteri)
  • Lav højde på 8,2 cm.
  • Sugestyrke på 3000Pa (lydniveau op til 65 dB)
  • Smartphone app.
  • Mulighed for vådmopning.
  • Intelligent navigation.

Støvsuger 145 m2 uden problemer

180 minutters køretid er rigeligt til at støvsuge vores hus på 160 m2 (dog minus 2 badeværelser, så effektivt ca. 145 m2). Grunden til at badeværelserne ikke er med er, at trinnet ned til gulvet er for højt til støvsugeren. De øvrige dørtrin i huset er ca. 1,5-2,0 cm høje, og dem klare robotstøvsugeren uden problemer – Vedhøjere dørtrin anbefales det at bruge dørtrinsramper i gummi.

Det tager omkring et par timer for en komplet rengøring af hele huset, og robotten genoplader på ca. 3 timer. Vi bruger ofte kortfunktionen i app’en, der giver mulighed for at udvælge og støvsuge de rum der trænger mest til rengøring. På den måde er støvsugningen hurtigere overstået, og hvis du er hjemme mest robotten kører, vil den ikke genere mere end højst nødvendigt.

Xiaomi kører under de fleste møbler

En lav højde på 8,2 cm gør det muligt for Xiaomi Mi Mop 2 Pro+ at køre under de fleste møbler.

En stor fordel ved robotstøvsugere er, at de kører under senge, sofaer og reoler, hvor det ofte kan være besværligt at komme til med en almindelig støvsuger.

Et par reoler på vores værelser var for lave til at støvsugeren kunne køre under. Det blev hurtigt klaret med at par nye og højere ben fra byggemarkedet, der har gjort det lettere at undgå, at støvet samler sig under skabene.

Vælg mellem flere sugestyrker / lydniveauer

Jo kraftigere en robotstøvsuger suger, desto mere støjer den.

Mi Mop 2 Pro+ har 4 forskellige indstillingsmuligheder i forhold til sugestyrke – og dermed også støjniveau.

Du kan vælge mellem Silent, Standard, Strong og Turbo. Vi kører generelt med Strong, som umiddelbart har den sugestyrke, der skal til, for at vores gulve holdes rene (primært laminat, vinyl og linoleum)

Det anbefales at starte støvsugningen, når du ikke er hjemme. Selvom støjen ikke er direkte generende, så er den høj nok til, at du ikke kan føre en telefonsamtale eller deltage i online møder, når robotten er i nærheden.

Overskuelig smartphone app

Mi Home app’en der følger med, er rimelig nem at installere og sætte op. App’en bruger hjemmets trådløse Wi-Fi, og når først det er sat op, kan du styre din Xiaomi robotstøvsuger, uanset hvor du befinder dig – Blot der er internetforbindelse.

Desværre kan du ikke vælge dansk sprog i app’en. Jeg bruger den engelske sprogversion, som er rimelig let at forstå, men ellers er norsk og svensk også tilgængelig.

Skærmbillede fra Mi Home App
Skærmbillede fra Mi Home App

Som du kan se på billedet, opretter støvsugeren et kort over boligen efter den første støvsugning (kan deaktiveres).

Herefter kan du navngive de forskellige rum, og siden vælge hvilke rum, der skal rengøres – hvis du altså ikke vil støvsuge hele boligen.

De vigtigste funktioner og indstillinger du kan lave i app’en er:

  • Indstillinger i kort – Lav forskellige brugertilpasninger i kortfunktionen f.eks. sammenlægning og opdeling af rum, navngivning af rum, opsætning af virtuelle vægge eller områder, hvor robotten ikke må køre ind. Jeg har en enkelt gang har brug for at nulstille kortet, da det af uforklarlige årsager havde forskudt sig – I den situation kan du nulstille kortet, og starte forfra.
  • Skemalægge støvsugningen – Lav dit eget skema over de ugedage og tidspunkter, hvor du vil have robotten til at starte automatisk. Du kan altid overstyre skemaet og starte og stoppe en støvsugning.
  • Tæppeboost – Hvis du aktiverer denne funktion, vil støvsugeren selv registrere, når den kører op på et tæppe, og automatisk sætte sugestyrken til maksimum
  • Genoptag støvsugning – Hvis støvsugeren ikke bliver færdig, inden den løber tør for strøm, vil den køre tilbage til ladestationen og lade op. Efter endt opladning fortsætter den støvsugningen der, hvor den var kommet til.
  • DND – Do not disturb – Indstil de tidspunkter hvor robotten ikke må gå i gang – f.eks. om natten, eller når du arbejder hjemme.
  • Notifikationer – Vælg om du vil have notifikationer i app’en. F.eks. når en rengøring er fuldendt.
  • Stemmenotifikationer og volumen – Robotten advarer dig inden den går i gang, når en rengøring er færdig og lignende. Vælg hvilket sprog og hvilken lydstyrke du vil have notifikationerne på, eller slå dem helt fra.
  • Rengøringshistorik – Se hvilket datoer og hvilke tidspunkter der er blevet gjort rent. Du kan også følge det samlede antal timer og areal der er rengjort. Det er praktiske oplysninger i forhold til, om børsterne trænger til udskiftning.
  • Forbrugsdele (Consumables) – Viser den aktuelle status på filer, sidebørste og hovedbørste, og giver en indikation af, hvornår delene skal udskiftes.
  • Fjernbetjening – Med denne funktion kan du styre robotten i den retning du ønsker.
  • Find robotten – Hvis robotten har sat sig fast under sengen eller sofaen, og du ikke umiddelbart kan finde den, så få den til at afspille en lyd, der gør lokaliseringen lettere.
  • Opdatering af firmware – Xiaomi udgiver jævnligt opdateringer til robotstøvsugeren. Det kan være fejlrettelser eller nye funktioner, som nemt kan installeres fra app’en.

Vådmopper de hårde gulve

En af de funktioner vi har været specielt glade for, er mulighed for af moppe gulvene. Vi har primært “hårde” gulve og kun enkelte mindre måtter og tæpper, og derfor er det genialt, at komme hjem til at gulv, der også har fået en tur med moppen.

Du skal ikke forvente at gulvene er nyvaskede efter mopningen. Robotten vasker ikke gulvene, men når du monterer vandbeholderen, vil den køre en fugtig klud over gulvet, og tage det værste snavs.

Du skal stadig vaske gulv en gang i mellem, men vådmopningen kan udsætte gulvvasken et stykke tid.

Pas på at fugt ikke skader dine gulve

Mopningen sker ved, at der monteres en vandbeholder med en “klud” under robotten, som mopper gulvet samtidig med støvsugningen. Hvis du ikke har mulighed for at fjerne kluden umiddelbart efter mopningen, anbefales det at placere ladestationen på en klinkegulv eller lignende gulv, der ikke tager skade af, at den fugtige klud sidder under støvsugeren, indtil du kommer hjem.

Intelligent navigation og sensorer gør støvsugning hurtigere og sikrere

En Xiaomi Mop 2 Pro+ robotstøvsuger har intelligent navigation, der understøtter rengøring af gulvet med supermoderne teknologi.

TOF 3D-sensorer

TOF 3D er en teknologi, der anvendes i mange selvkørende køretøjer. TOF 3D måler afstanden til forhindringer, og søger for at robotten ikke kører ind i stole, bordben, reoler og andre møbler.

Systemet fungerer ok, men er ikke 100% perfekt. Det er sket, at robotten kører ind i et stoleben, men heldigvis er der en blød “kofanger” der straks får robotten til at stoppe op, og køre en anden vej. Vi har ikke været ude for, at Mop 2 Pro + har væltet vaser eller andre ting, der står på gulvet.

3D VSLAM

VSLAM er den teknologi, der bruges til at kortlægge boligen. VSLAM et p.t. en af de nyeste og mest præcise måder, der bruges til robotstøvsugeres kortlægning. Bortset fra en enkelt bøvs hvor kortet pludselig ikke længere passede, har vi ikke oplevet problemer med kortlægning.

Præcis kortlægning og navigation øger effektiviteten

En effektiv navigation gør, at robotten ved hvor den allerede har støvsuget, og hvor den mangler at gøre rent. Det betyder at rengøringen bliver hurtigere og at batteritiden udnyttes optimalt.

Rengøring og vedligeholdelse

Robotstøvsugeren kræver ikke den store vedligeholdelse. Støvbeholderen (0,55 L) skal selvfølgelig tømmes med jævne mellemrum, og børsterne skal renses for hår, så de fungerer optimalt.

Hvis der er spindelvæv og meget snavs under senge og sofaer, sætter det sig udvendigt på støvsugeren. Vi har ikke haft problemer med, at snavset påvirker sensorer eller lignende, men snavs og spindelvæv på robotten ser ikke så pænt ud, når den står i køkkenet, hvor alle kan se den.

Filteret der sørger for, at støv og snavs holdes inde i robotten, kan vaskes. Du kan se status på filter og børster i app’en, der viser, når det er tid til vedligeholdelse.

Fordele og ulemper ved Xiaomi Mop 2 Pro+ vacuum robotstøvsuger

Her er min liste med de fordele og ulemper, som jeg umiddelbart kan komme i tanke om.

Fordele:

  • Tilfredsstillende rengøring – Xiaomi Mop 2 Pro+ er i stand til at støvsuge og moppe gulve med et overordnet tilfredsstillende resultat.
  • God navigation – Navigationssystemet gør robotstøvsugeren i stand til at kortlægge og navigere rundt i hjemmet.
  • Brugervenlig app – Xiaomi Home appen er let at bruge, og giver mulighed for at opsætte og styre alle de vigtigste funktion og indstillinger.
  • God batterilevetid – Med en kapacitet på 5200 mAh har vi ikke oplevet problemer med støvsugning af ca. 145 m2 på en enkelt opladning.
  • Pris – Xiaomi Mi Robot Mop 2 Pro har mange avancerede funktioner til en relativt lav pris sammenlignet med lignende robotstøvsugere på markedet.

Ulemper:

  • Støjniveau – Generelt er Xiaomi Mop 2 Pro en støjsvag model, men især i turbo-tilstand kan støjniveauet være generende.
  • Støvsugning af tæpper – Vi har kun enkelte måtter foran hoveddør og bryggersdør, som har det med at blive temmelig snavsede. Robotten har svært ved at rengøre måtterne grundigt (men det er også ofte et problem for den “gammeldags” støvsuger.
  • Størrelse på støvbeholder – Støvbeholderen kan blive fyldt hurtigt, og skal tømmes for hver 2-3 støvsugning.
  • Du kan ikke undvære en almindelig støvsuger – Det er egentlig ikke en ulempe ved præcis Xiaomi Mop 2 Pro+, men en almindelig støvsuger kan ikke undværes til støvsugning af møbler, paneler, senge og lignende.

Generel oplevelse

Oplevelsen med Xiaomi Mop 2 Pro har generelt været positiv. Hvis du sørger for, at gulvene er rydelige (eller opsætter no-go områder), er støvsugningen generelt tilfredsstillende.

Under spisebordet, hvor der ofte er snavset, kan robotten ikke finde rundt mellem de mange stole- og bordben. Når vi husker det, vender vi stolene om, og lægger dem op på bordpladen. Det samme gælder vores lille sofabord, der let kan vippes op i sofaen, og vaser og potter der skal trækkes ud fra væggen, så der er plads til at robotten kan køre udenom.

Som nævnt er vi meget glade for moppe-muligheden. Den giver støvsugningen det sidste touch, og får gulvene til at se ekstra rengjorte ud.

Hvis du er på jagt efter en billig robotstøvsuger med mange avancerede funktioner, er Xiaomi Mop 2 Pro+ absolut en mulighed.

Du kan vælge at gå op modelstørrelse (og pris) og får en Xiaomi støvsuger med autotømmende station. På den måde går der længere tid mellem tømningerne, og robotten bliver endnu mere selvkørende – Tjek denne side med alle Xiaomi modellerne og links til de butikker der forhandler modellerne.