Søg
Close this search box.

Kan en robotstøvsuger erstatte en almindelig støvsuger?

Et spørgsmål der ofte stilles er – Kan en robotstøvsuger erstatte en almindelig støvsuger? Det hurtige svar på spørgsmålet er – Nej, det kan den nok ikke 100%, men det er tæt på – Læs med og hør om den gamle støvsuger skal sendes på pension, eller du skal beholde den lidt endnu.

Artiklen indeholder reklame- og annoncelinks

Moderne robotstøvsugere er meget anderledes end de første modeller der kom på markedet for 20 år siden. Den løbende udvikling i ydeevne og funktioner betyder, at du får en væsentlig bedre, grundigere og hurtigere støvsugning end nogensinde tidligere. Men uanset hvor smart en robotstøvsuger er, kan den ikke klare alle opgaver.

Robotstøvsuger VS klassisk støvsuger med ledning - fordele og lemper
Robotstøvsuger VS klassisk støvsuger med ledning

Hvad kan en robotstøvsuger ikke?

Når du gør rent med en almindelig støvsuger, så støvsuger du sikkert oven på panelerne, i møblerne, i sengene og måske i køkkenskufferne. Alle disse steder kan en robotstøvsuger ikke komme til, så her skal du stadig have fat i den gamle model. Andre begrænsninger som en robotstøvsuger har er:

  • Rengøring af tæpper med høj luv – Robotstøvsugere kan have svært ved at fjerne genstridig snavs og støv i tæpper med høj luv. Robottens sugeevne og børster er ofte ikke designet til at trække snavs op fra bunden af tæpperne, hvilket gør dem mindre effektive end almindelige støvsugere på dette område.
  • Rengøring af trapper og høje kanter – Robotstøvsugere er designet til at køre på flade overflader, og kan ikke rengøre trapper eller områder med høje kanter. Hvis boligen har mange trapper eller niveauforskelle mellem rum, vil du stadig have brug for en almindelig støvsuger.
  • Hjørner og svært tilgængelige steder – På trods af et moderne og kompakt design har robotstøvsugere ofte problemer med at nå helt ind i hjørner, under lave møbler eller langs vægge. En almindelig støvsuger med forskellige mundstykker og forlængerrør er mere fleksibel, og kan lettere rengøre disse områder grundigt.

Men betyder det så, at du ikke skal købe en robotstøvsuger? Nej, det gør det bestemt ikke, for på trods af at robotten ikke kan klare alle opgaver, så klare den stadig de store og synlige flader til UG.

Selvom du stadig skal støvsuge møbler, senge og paneler på gammeldags manér, så er det nok de færreste, der er så grundige, at de støvsuger der hver dag. Gem den grundige støvsugning af møbler og senge til weekenden, og lad robotstøvsugeren klare ræset på ugens øvrige dage.

Robotstøvsuger der rengører under en sofa
Robotten kan fint rengøre under sofaer og senge på høje ben

Men er en robotstøvsuger pengene værd?

En robotstøvsuger er særdeles effektiv og tidsbesparende, når der skal gøres rent på gulvet. Hvis du indstiller robotten til at støvsuge et par gange om ugen, eller måske endda hver dag, så sparer du enormt meget tid på den daglige rengøring. Bedst af alt er det, at komme hjem til en bolig, hvor der ikke ligge havregryn på gulvet fra morgenmaden, og hvor hunde- og kattehår ikke får overtaget i alle stuens hjørner og under sofaen.

Selvom du stadig skal have fat i den gamle støvsuger indimellem, vil du stadig have opnået en væsentlig lettelse i hverdagen. Den tid du får foræret her, kan bruges til mange meget mere spændende ting, eller du kan vælge at bruge tiden på et velfortjent hvil fra de daglige pligter.

Er der boliger, hvor en robotstøvsuger ikke er velegnet?

Det er bestemt ikke alle boliger, der er lige velegnede til robotstøvsugning. Robotstøvsugere passer ikke godt hvis:

  • Boligen er meget lille, og der er et begrænset frit gulvareal.
  • Møblerne står meget tæt, og robotten kan ikke køre under.
  • Du har mange meget langhårede tæpper eller måtter.

Hvis din bolig er meget lille, vil det i de fleste tilfælde ikke kunne svare sig med en robotstøvsuger. Robotten er genial til store gulvflader, men knapt så effektiv i mindre boliger.

I små boliger står møblerne ofte meget tæt, og det vil være svært for robotstøvsugeren at navigere rundt. Hvis møblerne har høje ben, så robotten kan køre under, vil det være en stor fordel, men ellers vil støvsugeren skulle dreje og vende for mange gange i rummet.

Robotstøvsugere kan sagtens støvsuge tæpper effektivt, og mange modeller kan endda selv registrere, når den kører op på et tæppe, hvor der skal bruges ekstra sugekraft. Hvis tæpperne er meget langhårede, vil de være svære at støvsuge effektiv. Mindre tæpper og måtter kan med fordel fjernes, inden du starter robotten.

Kan en robotstøvsuger erstatte en almindelig støvsuger? – Konklusion

En robotstøvsuger er perfekt til den almindelige daglige rengøring, og den vil spare dig for en masse tid i hverdagen.

De fleste er enige om, at robotstøvsugeren kan ikke erstatte den traditionelle støvsuger 100%, og den kan ikke støvsuge møbler, senge, paneler og lignende.

For mange familier vil robotten være en fremragende løsning, men den passer bedst til store gulvarealer, uden for mange møbler og forhindringer på gulvet.

Til den lette daglige rengøring er robotstøvsugere et perfekt redskab til at skabe mere tid i hverdagen. De store flade er altid rene, og du minimerer spredning af støv, pollen og allergener, som mange mennesker finder generende i hverdagen. I hjem med allergikere anbefales hyppig støvsugning og rengøring, og da robotten kan gøre rent, når boligen er tom, minimeres generne yderligere.

Find din robotstøvsuger på Robotland.dk

Hvis du er blevet overbevist om robotstøvsugerens fordele, så tjek de mange robotstøvsugere vi præsenterer på Robotland.dk, og bestil fra de største shops i DK.

Tjek også de øvrige artikler på bloggen: