Kan en robotstøvsuger erstatte en almindelig støvsuger?

13. april 2022 By Robotland

Et spørgsmål der ofte stilles er – Kan en robotstøvsuger erstatte en almindelig støvsuger? Det hurtige svar på spørgsmålet er – Nej, det kan den ikke 100%, men det er tæt på! Læs med og hør om den gamle støvsuger skal sendes på pension, eller du skal beholde den lidt endnu.

Artiklen indeholder reklame- og annoncelinks

Moderne robotstøvsugere er meget anderledes end du første modeller der kom på markedet for 20 år siden. Det betyder, at du får en væsentlig bedre, grundigere og hurtigere støvsugning end nogensinde tidligere. Men uanset hvor smart en robotstøvsuger er, kan den ikke klare alle opgaver.

Det kan en robotstøvsuger ikke

Når du gør rent med en almindelig støvsuger, så støvsuger du sikkert oven på panelerne, i møblerne, sengene og måske i køkkenskufferne. Alle disse steder kan en robotstøvsuger ikke komme til, så her skal du stadig have fat i den gamle model. Men betyder det, at du ikke skal købe en robotstøvsuger? Nej, det gør det bestemt ikke, for på trods af at robotten ikke kan klare alle opgaver, så tager den stadig en stor del af arbejdet.

Selvom du stadig skal støvsuge møbler og paneler på gammeldags manér, så er det nok de færreste der er så grundige med støvsugningen hver dag. Gem den grundige støvsugning af møbler og senge til weekenden, og lad robotstøvsugeren klare ræset på ugens øvrige dage.

Men er en robot så stadig pengene værd?

Robotten er særdeles effektiv og tidsbesparende, når der skal gøres rent på gulvet. Hvis du indstiller robotten til at støvsuge et par gange om ugen, eller efter behov, så sparer du enormt meget tid på den daglige rengøring. Bedst af alt er det, at komme hjem til en bolig hvor der ikke ligge havregryn på gulvet fra morgenmaden, og hvor hunde- og kattehår ikke får overtaget i alle stuens hjørner og under sofaen.

Selvom du stadig skal have fat i den gamle støvsuger indimellem, vil du stadig have opnået en væsentlig lettelse i hverdagen. Den tid du får foræret her, kan bruges til mange meget mere spændende ting, eller du kan vælge at bruge tiden på et velfortjent hvil.

Er der boliger, hvor en robotstøvsuger ikke er velegnet?

Det er bestemt ikke alle boliger, der er lige velegnede til robotstøvsugning. Robotstøvsugere passer ikke godt hvis:

  • Boligen er meget lille, og der er et begrænset gulvareal
  • Møblerne står meget tæt, og robotten kan ikke køre under
  • Du har mange meget langhårede tæpper eller måtter

Hvis din bolig er meget lille, vil det i de fleste tilfælde ikke kunne svare sig men en robotstøvsuger. Robotten er genial til store gulvflader, men knapt så effektiv i mindre boliger.

I små boliger står møblerne ofte meget tæt, og det vil være svært for robotstøvsugeren at navigere rundt. Hvis møblerne har høje ben, så robotten kan køre under, vil det være en stor fordel, men ellers vil der være for mange vendinger i rummet.

Robotstøvsugere kan sagtens støvsuge tæpper effektivt, mange modeller kan endda selv registrere, når den køre op på et tæppe, hvor der skal bruges ekstra sugekraft. Hvis tæpperne er meget langhårede, vil de være svære at støvsuge effektiv. Mindre tæpper kan med fordel fjernes, inden du starter robotten.

Kan en robotstøvsuger erstatte en almindelig støvsuger – Konklusion

Kan en robotstøvsuger erstatte en almindelig støvsuger, og skal du skrotte den gamle støvsuger?

En robotstøvsuger er perfekt til den almindelige daglige rengøring, og den vil spare dig for en masse tid i hverdagen.

Robotstøvsugeren kan ikke erstatte den traditionelle støvsuger, og den kan ikke støvsuge møbler og lignende.

For langt de fleste mennesker vil robotten være en fremragende løsning, men den passer bedst til store gulvarealer, uden for mange møbler og forhindringer på gulvet.

Find din robotstøvsuger på Robotland.dk

Hvis du er blevet overbevist om robotstøvsugerens fordele, så tjek de mange robotstøvsugere vi præsenterer på Robotland.dk, og bestil fra de største shops i DK.

Se alle robotstøvsugere her