Kan en robotstøvsuger køre over dørtrin

23. februar 2018 By Robotland

Kan en robotstøvsuger køre over dørtrin? Det korte svar er, Ja, de fleste robotstøvsugere kan køre over dørtrin, der er op til 18 mm – 20 mm høje. Hvis du har dørtrin i boligen, skal du naturligvis undersøge om den model du har i kikkerten, kan klare højden på dine trin.

Artiklen indeholder reklame- og annoncelinks

Selvom dine dørtrin er for høje til, at robotstøvsugeren kan køre over, kan du stadig få glæde at dette fantastiske husholdningsredskab. Der findes nemlig flere løsning på udfordringen med høje dørtrin. Du kan bl.a. købe en lille gummirampe i en højde der passer til din dørtærskel, så robotstøvsugeren let kan køre fra rum til rum.

En anden løsning kan være at fjerne dørtrinnene helt. Nederst i artiklen kan du se en video, der viser en iRobot Roomba forcere et dørtrin adskillige gange. Du kan også se en video af en robotstøvsuger der kører op og ned ad et højt trappetrin, ved hjælp af en hjemmelavet sliske. Læs med og se hvilken løsning er der den bedste for dig.

Kan en robotstøvsuger køre over dørtrin

Langt de fleste robotstøvsugere har ingen problemer med at køre over almindelige dørtrin. Roboteksperten.dk har skrevet en artikel der handler om at vælge den rigtige robotstøvsuger. I artiklen sammenlignes mange af de mest kendte producenter af robotstøvsugere, og deres evne til at forcere dørtrin. Læs artiklen fra Roboteksperten.dk her

iRobot, Neato, Ecovacs og Vorwerk kan alle køre over dørtrin, der er mellem 18 mm – 20 mm høje. Dog nævnes det også, at formen på dørtrinnet, kan have indvirkning på hvor let (eller svært) det er for robotten, at køre over trinnet.

Forbrugerrådet Tænk skriver i en artikel, at de er imponerede over, hvordan robotstøvsugere kan køre over dørtrin på helt op til et par centimeter.

Hvis dine dørtrin er for højre til robotstøvsugeren

Selvom du bor i et hus med meget høje dørtrin, betyder det ikke, at du er afskåret fra muligheden med at benytte en robotstøvsuger.

En løsning kunne bl.a. være:

  • Flyt selv støvsugeren mellem de enkelte rum
  • Køb en gummirampe der passer til trinhøjden
  • Fjerne dørtrin der er i vejen for robotstøvsugeren
  • Byg selv en rampe til de store niveauforskelle

Flyt selv robotstøvsugeren til et andet rum

Hvis robotstøvsugeren ikke kan køre over dine dørtrin, kan du lukke dørene, og lade robotten støvsuge et rum ad gangen. Når støvsugeren er færdig, kan du flytte den til det næste rum.

Det er selvfølgelig ikke den mest optimale løsningen, men det kan sagtens lade sig gøre. Hvis dit hus er i flere niveauer eller i flere etager, skal du alligevel selv flytte støvsugeren mellem niveauerne – medmindre du har 2 robotter selvfølgelig.

Rampe til robotstøvsugeren

Hvis dine dørtrin er for høje til, at robotstøvsugeren kan køre over, findes der dørtrinsramper i forskellige højder.

Dørtrinsramper er specielt udviklet til mennesker der sidder i kørestol, men de fungerer også perfekt til robotstøvsugere.

I denne video fra Livetsomsenior.dk, kan du se en præsentation af ramperne.

Dørtrinsramper i forskellig højde til at udligne niveauforskelle ved dørtrin

Ramperne findes fra 10 – 60 mm i højden, og de kan skæres til i længden, så de kommer til at passe til dørens bredde. Ramperne er forsynet med tape i bunden, så de kan fastgøres til gulvet. Hvis du vil have mulighed for at fjerne eller flytte på ramperne, så lader du bare være med at bruge tapen.

Dørtrinsramperne er en god og billig løsning, hvis dine dørtrin skal tilpasses robotstøvsugeren. På den måde kan du bedre udnytte robotstøvsugerens kapacitet, og du slipper for at flytte den rundt.

Køb dørtrinsramper i forskellig højde hos Livetsomsenior.dk

Fjern dørtrin der er i vejen

Kan man fjerne dørtrin? – Ikke i alle boliger, men i langt de fleste tilfælde vil det være muligt at fjerne et dørtrin.

Hvis du vælger at gå med dette forslag, er det vigtigt, at du undersøger hvilke konsekvenser, det har at fjerne trinnet. I nogle tilfælde kræver det reparation af gulvet, hvis gulvet ikke er ført ind under døren.

Ramper til store niveauforskelle

Hvis du har trapper eller store niveauforskelle i boligen, skal du have fat i en større rampe. Som du kan se i videoen herunder, kan du med lidt opfindsomhed, bygge en rampe, som støvsugeren kan køre på.

Om du vil gøre så meget ud af det, eller du bare vil flytte robotstøvsugeren selv, er nok en smagssag.

Rampe til robotstøvsuger ved store niveauforskelle

iRobot Roomba kører over dørtrin

Her ser du en iRobot Roomba køre over et dørtrin. Det klarer den uden problemer, ligesom langt de fleste andre fabrikater også gør det.

iRobot Roomba der kører over dørtrin

Robotstøvsuger tilbud – Find støvsugeren hos Robotland.dk

Som nævnt kan de fleste robotstøvsugere sagtens køre over mindre dørtrin. Her hos Robotland.dk finder du en kæmpe udvalg af robotstøvsugere i alle prisklasser og flere forskellige brands.

Tjek alle robotstøvsugerne her på siden, og se prissammenligningen blandt nogle af de største forhandlere af robotstøvsugere i Danmark. Find DIN robotstøvsuger her

Se alle artikler om robotstøvsugere