Søg
Close this search box.

Kan en robotstøvsuger køre over dørtrin?

Kan en robotstøvsuger køre over dørtrin? Det korte svar er, Ja, de fleste robotstøvsugere kan køre over dørtrin, der er op til 18–20 mm høje. Hvis du har dørtrin i boligen, skal du naturligvis undersøge, om den model du har i kikkerten, kan klare højden på dine trin – Alternativt kan du købe en dørtrinsrampe, som gør robotten i stand til at forcere trinnet – Læs med her.

Artiklen indeholder reklame- og annoncelinks.

Kig på disse robotstøvsugere til høje dørtrin

Disse robotstøvsugere har alle specifikationerne til at kunne klare dørtrin på minimum 20 mm – Nogle klarer endda endnu højere trin. Læs med og se hvilken løsning er der den bedste for dig.

Kan en robotstøvsuger køre over dørtrin?

Langt de fleste robotstøvsugere har ingen problemer med at køre over almindelige dørtrin. Forbrugerrådet Tænk nævner i en artikel, at robotstøvsugere generelt er gode til at forcere dørtrin på op til et par centimeter.

iRobot, Neato, Ecovacs og Xiaomi kan alle køre over dørtrin, der er mellem 18 mm – 20 mm høje. Dog kan formen på dørtrin variere, og have indvirkning på hvor let (eller svært) det er for robotten, at køre over trinnet.

Hvis dine dørtrin er for høje til robotstøvsugeren

Selvom du bor i et hus med meget høje dørtrin, betyder det ikke, at du er afskåret fra muligheden med at benytte en robotstøvsuger.

Der er flere måder at løse udfordringen på:

  • Flyt selv støvsugeren – Den simple løsning er, at du selv løfter robotten ind i de rum, hvor dørtrinnene er for høje. Denne metode har den ulempe, at støvsugeren ikke selv kan køre tilbage til ladestationen, og du kan ikke støvsuge, når du ikke er hjemme.
  • Køb en dørtrinsrampe – Den mest oplagte løsninger at købe dørtrinsramper, der passer til trinhøjden. Ramperne findes i flere udgaver og i farver, der passer til gulvbelægningen. Husk at købe ramper til alle døre og til begge sider af dørtrinnet (hvis det er nødvendigt)
  • Fjern dørtrin – I mange moderne boliger er det helt almindeligt, at der ikke er dørtrin mellem rummene. I ældre boliger kan du i mange tilfælde fjerne trinnet, men det vil i de fleste tilfælde betyde, at gulv eller gulvbelægning under trinnet skal repareres.
  • Byg selv en rampe – Hvis der er store niveauforskelle, f.eks. et højt trin op eller ned, kan du selv bygge en rampe. Det er nok ikke den mest elegante løsning, men til de store niveauforskelle er det ofte den eneste mulighed – medmindre du køber en ekstra robotstøvsuger.

Rampe til robotstøvsugeren

Selvom dine dørtrin er for høje til, at robotstøvsugeren kan køre over, kan du stadig få glæde af dette fantastiske husholdningsredskab. Der findes nemlig flere måder at løse udfordringen med høje dørtrin. Du kan bl.a. købe en lille gummirampe i en højde der passer til din dørtærskel, så robotstøvsugeren let kan køre fra rum til rum.

Dørtrinsramperne er specielt udviklet til at hjælpe robotstøvsugeren over dørtrin. Ramperne er universelle og passer til alle støvsugere uanset model og mærke.
I denne video kan de se, hvordan ramperne monteres med dobbeltklæbende tape, og hvor let robotstøvsugeren kan køre over dørtrinnet.

Robotstøvsuger der kører over dørtrinsrampe
Klik på billedet for at se videoen

Ramperne er 16 mm høje, og gør det muligt for robotten, at køre over forhindringer der er 20 – 30 mm i højden, hvilket er nok til langt de fleste døre.

Dørtrinsramperne er en god, hurtig og billig løsning. De koster omkring 155 kr. pr. stk. og der er rabat på priserne, hvis du køber en pakke med f.eks. 4 eller 6 ramper (husk at der som hovedregel skal bruges 2 ramper pr. dørtrin).

Ramperne gør, at du bedre kan udnytte robotstøvsugerens kapacitet, og du slipper for, at du selv skal flytte den rundt.

Du kan også vælge at fjerne dørtrin, der er i vejen

En anden løsning kan være at fjerne dørtrinnene helt, men det kan være en større operation, der involverer reparation af gulv og gulvbelægning.

Hvis du vælger at gå med dette forslag, er det vigtigt, at du undersøger hvilke konsekvenser, det har, når du fjerner dørtrinnet.

I langt de fleste tilfælde vil det kræve, en reparation af gulvet, medmindre gulv og gulvbelægning er ført ind under døren. Det kan derfor godt betale sig at lave lidt research, inden du kaster dig over dette projekt.

Ramper til store niveauforskelle

Hvis du har trapper eller store niveauforskelle i boligen, skal du have fat i en større rampe. Som du kan se i videoen her, kan du med lidt opfindsomhed, bygge en trærampe, som støvsugeren kan køre på.
Om du vil gøre så meget ud af det, eller du bare vil flytte robotstøvsugeren selv, er nok en smagssag.

iRobot Roomba kører over dørtrin

Her kan du se du en iRobot Roomba køre over et dørtrin. Det klarer den uden problemer, ligesom langt de fleste andre fabrikater også gør det.

Robotstøvsuger tilbud – Find støvsugeren hos Robotland.dk

Jeg håber, du fandt svaret på dine spørgsmål. Som nævnt har langt de fleste robotstøvsugere evnen til at køre over mindre dørtrin.

Her hos Robotland.dk finder du en kæmpe udvalg af robotstøvsugere i alle prisklasser, og vi sammenligner flere forskellige brands.

Tjek alle robotstøvsugerne her på siden, og se priserne hos nogle af de største online forhandlere af robotstøvsugere i Danmark.

Er du endnu ikke sikker på, hvilken robotstøvsuger, du skal vælge. Se flere artikler om robotstøvsugere her, og få hjælp til at ramme den helt rigtige model.

Se alle artikler om robotstøvsugere