Bedste robotplæneklipper – 6 populære modeller

Bedste robotplæneklipper

Der findes mange test der hver især kårer den bedste robotplæneklipper, bl.a. denne test fra Bolius. Faktum er bare, at du ikke kan vælge én enkelt model, og konkludere at det er den bedste robotplæneklipper til alle. Der er mange forhold der spiller ind, når du skal vælge den plæneklipper, der er den bedste til dit behov og til din græsplæne.

Artiklen indeholder reklame- og annoncelinks

For at gøre det lidt lettere for dig at foretage det bedste valg, har vi samlet en række robotplæneklippere fra forskellige mærker. Du får let overblik over, hvor stor kapacitet plæneklipperen har, og hvilke modeller der passer bedst til dig.

7 fordele ved at købe en robotplæneklipper

Hvis du stadig ikke er overbevist om, at en robotplæneklipper er en god investering, så får du her et par af de største fordele:

  1. Tidsbesparende – Du sparer meget tid i hverdagen, når du ikke længere skal slå græs. Den tid kan du bruge på andre projekter i haven, eller du kan få lidt ekstra tid til at slappe af med familien.
  2. Altid nyklippet – Din græsplæne er altid nyklippet. Du behøver ikke at få dårlig samvittighed, når der kommer uventede gæster, men du kan blot glæde dig over at fremvise en perfekt klippet plæne.
  3. Miljøvenlig – Robotplæneklipperen kører på batteri, der oplades med strøm fra stikkontakten. Du slipper for en motorklipper der forurener miljøet.
  4. Støjsvag – En robotplæneklipper er meget støjsvag. Du kan godt høre, at den arbejder, men støjer er langt mindre end en motorplæneklipper, der kan høres langt væk.
  5. Flottere plæne – Robotten kører ikke en fast rute, men arbejder helt vilkårligt. Det giver en pænere klipning, og du undgår kørespor i græsset.
  6. Mindre vedligeholdelse – Robotplæneklipperen skal have skiftet knive 1-2 gange i løbet af sæsonen, og indtørret græs skal skylles med vand. Du skal ikke skifte olie og tændrør, påfylde benzin eller foretage anden vedligeholdelse.
  7. Nem styring – Langt de fleste robotplæneklippere kan styres via en app på mobiltelefonen. Det betyder at du kan lave tidsplaner for hvornår robotten skal køre og du kan starte og stoppe klipningen, uanset hvor du befinder dig.

6 populære robotplæneklippere – Find den bedste robotplæneklipper til dit behov

Robotplæneklippere findes i en række forskellige mærker, som alle tilbyder forskellige modeller, alt efter størrelsen på din græsplæne. Her har Robotland.dk udvalgt 6 populære robotplæneklippere, som redaktionen finder interessante.

Listen er alfabetisk opstillet, og ikke et udtryk for de enkelte modellers kvalitet eller ydeevne.

AL-KO Robolinho 800W

AL-KO robotplæneklippere er tysk og østrigsk ingeniørkunst i topklasse. AL-KO er kendt for at fremstille elektriske og batteridrevene haveredskaber i god kvalitet, og det gælder også for AL-KO Robolinho 800W. Her får du en robotplænekipper, der kan klippe plæner på op til 800m2, helt uden du behøver at gøre noget.

AL-KO Robolinho 800W kan styres via en app på din smartphone, så du kan få en stabil og “intelligent” klipning af græsplænen. Når først indstillingerne er sat, og tidsplanen for klipningen er valg, kan du smække fødderne op og se robotten klare det kedelige arbejde.

0,00 kr.
0,00 kr.
0,00 kr.
0,00 kr.
0,00 kr.
0,00 kr.

Bosch Indego 700

Når vi taler om robotplæneklippere, kommer vi naturligvis ikke uden om Bosch, der med deres Indego serie har robotter til de fleste størrelser græsplæner. Denne model er Indego 700, der som navnet antyder, kan klippe plæner på op til 700 m2.

Bosch Indego 700 har et intelligent LogiCut styresystem, der klipper vilkårligt, men altid ved hvor den allerede hr været, og hvilke dele af græsplænen, der mangler klipning. Robotten kan kontrolleres med Bosch Smart Gardening appen, hvor alle indstillinger kan foretages uanset, hvor du i verden opholder dig.

Einhell Freelexo 900

Her får du en robotplæneklipper i Einhell X-Change serien. Det betyder at du kan dele batteriet med andet batteridrevet værktøj i X-Change serien. Det giver dig mulighed for at købe ekstra meget billigt værktøj, da du kan nøjes med et enkelt eller 2 batterier.

Med Einhell Freelexo 900 er det muligt at dele græsplænen op i zoner, så du selv kan vælge, hvornår de enkelte zoner skal klippes, og om nogle zoner kræver mere tid end andre. Denne funktionalitet er særlig smart, hvis haven har en kompleks indretning med buske, blomsterbede og lignende.

Gardena Sileno Life 700

Gardena fremstiller nogle af de mest avancerede og mest støjsvage robotplæneklippere. Sileno Life 700 er beregnet til plæner på op til 700 m2, men findes i modeller op til 1.500 m2 græsplæner.

Gardena Sileno Life byder bl.a. på zoneindstillinger, hvor du bl.a. kan vælge zoner, der ikke skal klippes, skemalægning der slår græsset, efter en tidsplan. Kompatibel med Apple Homekit, Alexa, IFTTT og Google Assistant der bl.a. giver mulighed for stemmestyring.

0,00 kr.
0,00 kr.
0,00 kr.
0,00 kr.
0,00 kr.
0,00 kr.

Robomow RK2000

Robomow RK2000 er til store græsplæner på op til 2000 m2. Robotten er konstrueret sådan, at knivene klipper helt tæt til kanten, og minimerer den efter følgende kantklipning. Der er indbygget GSM modul, så du altid kan kommunikere med plæneklipperen.

Robomow RK2000 kan køre på stigninger på op til 45%, hvilket gør denne model velegnet til kuperede græsplæner. Der er intelligent forhindringssensor, så maskinen automatisk kører uden om buske, træer og lignende.

Worx M500

Worx robotplæneklippere har længe været nogle af de mest populære modeller. Worx har “Cut to Edge” der klipning så tæt på græskanten som muligt og der kan tilkøbes forhindringssensor, stemmestyring, GPS sporing og radiolink hvis du mangler Wi-Fi i haven.

Worx M500 er egnet til mindre græsplæner på ca. 500 m2, serien har også modeller til store plæner. Robotten kan startes og stoppes direkte på maskinen, men alle indstillinger og tilpasninger sker lettest i den medfølgende gratis smartphone app.

Bedste robotplænekipper – Hvilken skal du vælge?

Inden du tager den endelige beslutning om, hvilken der er den bedste robotplæneklipper for dig, så kan du med fordel studere de vigtigste specifikationer:

Ladetid og køretid

Ladetid og køretid er henholdsvis den tid robotten skal bruge på en fuld opladning, og den tid den kan køre inden næste opladning. En lang køretid er naturligvis bedst, men da en robotplæneklipper kan køre hele døgnet skal den nok når at blive færdig uanset hvad.

Anbefalet areal

Det anbefalede areal angiver den størrelse græsplæne som robotplæneklipperen passer til. Det er vigtigt at du ikke vælger en robot der er for lille, da plænen, så aldrig når at blive klippet overalt. Der anbefales at vælge en robotplæneklipper med lidt større kapacitet end nødvendigt.

App

Langt de fleste robotplæneklippere kan styre via apps til smartphones. Det gør indstillinger og justeringer meget lette, og du kan foretage ændringer eller starte og stoppe robotten uanset, hvor du befinder dig, blot du har internetforbindelse.

Lydniveau

Lydnivaeuet angiver hvor meget robotplæneklipperen støjer, når den klipper græs. Selvom en robot ikke larmer nær så meget som en motorplæneklipper, så kan du godt høre, at den køre rundt. Da en robot ofte arbejder flere timer om dagen, kan du med fordel vælge en med lavt støjniveau, hvis du skåne naboerne.

Klippebredde

Klippebredden er den bredde, som robotplæneklipperen slår ad gangen. En stor robot med stor klippebredde bliver hurtigere færdig, mens robotter med mindre klippebredde skal køre flere gang, for at slå det samme areal.

FAQ om robotplæneklippere

Her får du svarene på et par af de mest stillede spørgsmål om robotplæneklippere:

Hvilken robotplæneklipper skal du vælge?

Robotplæneklipperen skal passe til størrelsen på din græsplæne. Du kan med fordel vælge en robot, der kan styres via app, så du let kan indstille og justere funktionerne. Skemalægning er også en smart funktion, der anbefales, så du selv kan vælge, i hvilket tidsrum robotten skal klippe græsset.

Hvordan virker en robotplæneklipper?

For at robotten ved hvor den skal køre, skal der trækkes et tyndt afgrænsningskabel langs plænens kant. Du skal være ret nøjagtig med opgaven, men det er ikke svært, og de fleste kan sagtens trække kablet selv. Hvis kablet ikke ligger hensigtsmæssigt, kan du selv lave mindre justeringer, når du kommer i gang med at bruge robotten.

Hvilken robotplæneklipper er bedst?

De fleste moderne robotplæneklippere er i god kvalitet, og hvis du vælger nogle af de kendte mærker herover, går du ikke galt i byen. Sørg for at studere modellernes funktioner, så du vælger den robotplæneklipper, der passer bedst til din have.

Hvad koster en robotplæneklipper?

Prisen afhænger i høj grad af, hvor stor din græsplæne er. Andre faktorer kan være antallet af funktioner og kvalitet. Robotplæneklippere kan købes fra nogle få tusinde kroner for de mindste modeller.

Hvor køber du lettest din robotplæneklipper?

Robotplæneklippere kan købes i de fleste byggemarkeder, havecentre og værktøjsmagasiner. Du kan også vælge er købe din robotplæneklipper online. På nettet finder du langt det største udvalg, og du kan let sidde hjemme og og udvælge den model, der tiltaler dig mest. Prisemæssigt er online shopping ofte billigere end de fysiske butikker, og du kan meget let overskue priserne i de forskellige webshops.

Tjek de robotplæneklippere vi har udvalgt til dig herover, og bestil online allerede dag!